7 Mart 2015 Cumartesi

Dünya Kadınlar Gününü Protesto Ediyoruz..!

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Dünya Kadınlar Günü Yarın. İçi boşaltılmış kavramlardan biri yine. Alınan bol akçeli hediyelerle ve  bir buket çiçekle yaşanan tüm haksızlıkları bir günde affettirme günü müdür bugün? Ya da mum ışığında yenilen bir akşam yemeği midir bu günün anlamını kavramak..!

Kadınlar Günü kutlanmasının tarihteki temel dayanağı 8 Mart 1857 de ABD'nin New York kentinde bir tekstil fabrikasında greve başlayan 40 bin dokuma işçisinin polis tarafından fabrikaya kilitlenmesi ve içeride çıkan yangında işçilerin fabrika önündeki barikatları aşamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçinin diri diri yanması olayıdır

8 Mart'ın anlamını kavrayabilmek için öncelikle bu günün emekçi kadınlara armağan edilmiş bir gün olduğunu hatırlamak ve ekmekleri için mücadele eden kadınların sıkıntılarını bir nebze olsun yüreklerde hissetmek gerekir. Baskıcı ve ayrımcı politikaların ortadan kaldırılması için verilen mücadelelere fiili olarak ne kadar katkıda bulunulduğundan geçer bu günün gerçek anlamını kavramış olmak. 

Sadece Kutlanıyor. 
Devlet yönetim kademelerindeki kadın sayısı 136 ülkenin 120.sırasındayken,
Parlamentoda kadın vekillerin oranı % 14 iken,
“Çocuk Gelin” sıralamasında Avrupa’da 2. sıradayken,
Kadınlar bir yılda 776 kez cinsel istismar ve tecavüze maruz kalıyorken,
Bir yılda yaklaşık 270 kadınını cinayete kurban verirken,
Kadının kıyafeti, hamileliği, kahkahası ile ilgili absürt demeçler havada uçuşuyorken,  
Hatta daha ileri gidilerek açık kadınlar “genelev” e benzetiliyorken,
Devlet mekanizması bu açıklamaları yapan hasta beyinlere hiçbir yaptırım uygulamıyorken,
Kadının kaç çocuk yapacağına kadar karışıyorken, 
İstemediği, hatta tecavüz sonucu kalınan hamileliği sonlandırma hakkını bile vermiyorken,
Anneliği gerekçe göstererek, kadınları ücretsiz izinle iş yerinden uzaklaştırma ve evlere hapsetme formülleri aranıyor iken.....!

Kadınlar Günü Kutlamalarını Reddedin. 
Yukarıda değindiğim Türkiye'nin acı gerçeklerine duyarsız kalan; devlet büyükleri, sivil toplum örgütleri, bakanlar, milletvekilleri ve çevrenizdeki erkeklerin hiç bir kutlamasını kabul etmeyin. 

Yok öyle yağma. 364 gün susacaksınız ama o gün yüzünüze bir maske takacak ve başımıza kadın hakları savunucusu kesileceksiniz. 

Haksızlık yapmayalım. Bazı sivil toplum örgütlerinin bu anlamdaki mücadelesini de yakından izliyor ve takdirle karşılıyorum.

Mağdurların özel günleri vardır.  
Neden erkeklerin günü yoktur, hiç düşündünüz mü?  

Dünya Kadınlar Günü Kutlanmasın..!
Bütün kadınlara "Kadınlar Gününün" kutlanmadığı ve cinsiyet ayrımcılığının olmadığı bir dünya diliyorum. 

8 Mart'da birçok kentimizde eylem var. Sen de katıl. Sen de in sokağa. "Vücut hatlarımla değil aklımla varım" diye  haykırmaya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder