28 Nisan 2015 Salı

6 Adımda Mükemmel Makyaja Hazırlık

Mükemmel Makyaj İçin Cildin Hazırlanması
  • Önce Yüz Temizliği: Siz hiç kirli bir duvarın kazınmadan direk boyandığını gördünüz mü? Öncelikle cildimizi iyi bir cilt temizleyici ile temizleyip kuruluyoruz. 
  • Temizlemiş olduğumuz cildin gözeneklerini sıkılaştırmak için tonik uyguluyoruz. Islatılmış bir pamuğa cilt toniğini biraz dökerek yüzümüzün göz altı hariç tüm yüzeyini siliyoruz.
  • Şimdi en önemlisinde sıra. Nemlendirici. Bir cildin olmazsa olmazı nemlendirici. Dikkat edilmesi gereken nokta yaşınıza ve cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmeniz. (Cilt tipi nemsiz ve yağlı ise su bazlı, kuru ise yağ bazlı nemlendirici kullanılmalıdır. ) Nemlendiricinizi boyun bölgesinden başlayarak yukarı doğru yumuşak hareketlerle parmak uçları ile hafif masaj yaparak cildimize yediriyoruz. (Son zamanlarda bir hayli popüler olan renkli nemlendiricileri önerebilirim. Bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Hem nemlendiricinizi hem de fondöteninizi bir çırpıda sürmüş olursunuz.)
  • lk önce cilt renginden 2 ton açık renkte   kapatıcı ile göz altlarını ve yüzümüzün diğer yerlerindeki iz, leke vb. kusurları kapatıyoruz. Uygulamayı fırça yardımı ile yapmanız daha iyi bir dağılım sağlayacaktır. 
  • Fondöten uygulamasına geldi sıra. Seçeceğiniz fondötenin rengi ten renginizin bir ton koyusu olmalı. Yine fırça ile uygulamanızı öneririm. Sadece yüze değil boyun bölgesine de uygulama yapılmalı. Aksi taktirde yüzünüz  vücudunuzdan ait değilmiş gibi görülebilir.  
  • Göz kapaklarınıza süreceğiniz farların göz altlarına bulaşmasını önlemek için göz altından başlayarak kaz-ayaklarına kadar transparan (açık renkte) toz pudra sürün. Göz çevresi dışında kalan bölgelere ise koyu renkli transparan toz pudra sürün ve fırça ile tüm yüzeye eşit dağılacak şekilde yayın. Bu işlem makyajın daha kalıcı olmasını sağlayacak ve yüzünüzün parlamasını engelleyecektir.
Mükemmel bir makyaj için yapılması gereken ilk 6 adım bu şekilde. Doğal makyaj nasıl yapılır? Önümüzdeki yazıda görüşmek üzere. Güzel ve mutlu kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder