30 Mart 2015 Pazartesi

Zehirle Temizlik Yapmaya Devam mı?

http://bigelal.blogspot.com.tr/2015/03/zehirle-temizlik-yapmaya-devam-mi.html
Televizyon reklamlarında, çocukların yanında sigara içen anne ve babalara uyarı niteliğinde bir reklam gösteriliyor son günlerde ve çok başarılı. Doktor küçük çocuğa "sigarayı bırakmalısın"diyor. 
Bana bir olayı hatırlattı bu reklam. 
"Nefes darlığı ve ciğerlerde göğsümü yırtarcasına bir öksürük şikayeti ile doktora başvurdum. Doktorun ilk sözü sigarayı bırakmalısın oldu. İyi ama doktor bey ben hiç sigara içmedim ki dediğimde doktor o zaman çamaşır suyu kullanmayı bırak. Hem de en kısa zamanda. Ciğerlerinin durumu hiç iyi görünmüyor....!" 
Bir sohbet sırasında anlatmıştı arkadaşım bu hikayeyi. Ne kadar titiz bir hanım olduğunu anlatıyordu. "Çamaşır suyu kullanmadan asla yapamam. Her gün banyo ve tuvaletleri bir güzel temizlerim çamaşır suyuyla. Yoksa hijyen olduğuna kanaat getiremem diyor. Ohhh..! Ne güzel.. Banyolar, klozetler, tuvaletler, parkeler buram buram çamaşır suyu kokuyor. Gerçekten hijyen mi oldu yaşadığımız ev yoksa zehirli hava soluduğumuz ve soluttuğumuz bir zehir kapanı mı? 

Türk Kadını Çamaşır Suyu Kullanmadan Duramıyor.
Evlerde cam temizliği için kullandığımız zehirli kimyasalları ve insan sağlığına olan zararlarını bir önceki yazımızda uzun uzun anlatmıştık. Bugün Türk Hanımlarının bir türlü vazgeçemediği "çamaşır suyu" dediğimiz ağartıcı işlevi gören temizlik maddesinden yani en tehlikelisinden bahsedeceğiz. (Tuz ruhunu kullanmadığınızı varsayarak bu cümleyi kuruyorum. Eğer "yok ben kullanıyorum" diyorsanız. Tek sözüm var size. Pes yani..!") Türk kadını ev temizliğine düşkündür, hatta bazıları öyle abartır ki "obsesif kompulsif" derecesine kadar götürür temizlik ve hijyen tutkusunu. Her yüz kadından ikisi Halk arasında "Temizlik Hastası" dediğimiz bu hastalığa yakalanmış durumda. Temizlik ürünü satan firmalar kadınların kimyasal kullanma merakını keşfetmiş olmalılar ki yüzey temizleyicilerde çamaşır suyu katkısız olanı neredeyse kalmadı. 

Çamaşır Sularının İçindeki Ana Madde Klor Bazlı Ağartıcı (Sodyum Hipoklorit)  
Çamaşır sularının etiketlerinde kocaman bir çarpı işareti göreceksiniz. Bu tehlikeli ve zehirli madde anlamına geliyor. Ama yutulduğu taktirde zehirli...! Yani yutulmaz ise zehirsiz  mi? Buna siz karar vereceksiniz. 

Çamaşır Suyunun Cilde Bulaşması: Göz, cilt ve solunum yolları için yüksek korozif maddedir. Yani yüksek tahriş gücüne sahip. Deri yoluyla emildiği taktirde su toplanması ve yara ile teması halinde ise çok ciddi cilt tahribatlarına neden olur. 

Çamaşır Suyunu Soluma: Soluyan kişilerde yorgunluk, uyuklama, baş ağrısı, baş dönmesi ve deri döküntüleri gibi şikayetler görülüyor. 

Çamaşır Suyunun Gözle Teması: Konjonktivit ve korneada kalıcı tahrişata neden olabiliyor. Gözün yumuşak dokusunda ciddi tahribata neden oluyor ve göz hastalıklarına neden oluyor. Görme kaybına kadar ağır hasarlar verebiliyor. (Bol su ile durulanmalı ve doktora gidilmeli.)

Çamaşır Suyunun Yutulması: Tam zehir. Ağız, boğaz ve iç organlarda yanıklara sebep olur. Kusma, bulantı, nefes darlığı, şiddetli kas spazmı, koma haline girme ve ölüme neden olabiliyor. (Acil  olarak doktora başvurulmalı.)

Bahar geldi. Temizlik Zamanı. Sağlığınız bozulmadan aynı hijyen ve temizliği sağlayan o kadar çok ürün varken hala ucuz ama aslında sağlığımıza verdiği zararla bize çok daha pahalıya patlayan bu ürünleri kullanmaya devam etmek bile bile lades. Doğal ürünlerin neler olduğunu "Doğal Temizlik Ürünleri" başlığında bulabilirsiniz.  
Temizlik uğruna sağlığınızı tehlikeye atmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder